Konstruktion af filtersystem til rensning af forgasnings-gas baseret på restprodukter.

Formålet med projektet er at; udvikle, bygge og afprøve et filtersystem der kan behandle produktgas fra en forgasningsproces, således at denne gas klargøres til efterfølgende anvendelse. Udover dette skal filter-systemet være selvrensende således kontinuerlig drift i lange perioder er muligt. Systemet vil også omfatte en rensekolonne der behandler procesvandet således at dette efterfølgende kan ledes til kloak.

Projektbeskrivelse

Formålet med projektet er at; udvikle, bygge og afprøve et filtersystem der kan behandle produktgas fra en forgasningsproces, således at denne gas klargøres til efterfølgende anvendelse. Udover dette skal filter-systemet være selvrensende således kontinuerlig drift i lange perioder er muligt.

Der gennemføres driftsperioder med Kombi-forgasseren på granuleret spildevandsslam og pelleteret fiberfraktion fra en biogasproces. Filterfunktionen justeres løbende således optimal drift senere kan fastlægges. Undervejs udtages der gasprøver både før, under og efter filtreringen, således filter-systemets funktion kan kortlægges. Gasprøverne transporteres til DTU Risø hvor der gennemføres de aftalte analyser. Med analyseresultaterne vil det være muligt at dokumenterer systemets evne til at opsamle bl.a. svovlbrinte samt støv. Derudover vil de optimale driftsparametre kunne fastlægges.

StatusKombi-forgasseren er, at Proof of Concept-modellen er færdigudviklet. Der er brugt ca. 2.500 timer over de seneste fire år på projektet og takket være en InnoBooster bevilling; 7040-00997B ”optimering af Kombi-forgasser” er processen blevet efterprøvet på DTU-Risø under et testforløb i november 2017.

Anvendelse; med et sådant filtersystem vil udviklingen af Kombi-forgasseren kunne færdiggøres og en opskalering af forgasningsanlægget iværksættes.

Resultater

Formålet med projektet var at udvikle, bygge og afprøve et filtersystem, der kan behandle produktgas fra en forgasningsproces, således at denne gas klargøres til efterfølgende anvendelse. Ud over dette skal filtersystemet være selvrensende, så kontinuerlig drift i lange perioder er mulig.
Filtersystemet blev demonstreret med kombi-forgasseren på granuleret spildevandsslam og pelleteret fiberfraktion fra en biogasproces. Filterfunktionen blev løbende justeret med henblik på at opnå optimal drift. Der blev taget gasprøver både før, under og efter filtreringen med henblik på en kortlægning af filtersystemets funktion. Gennem analyseresultaterne har ansøger kunnet dokumentere systemets evne til at opsamle bl.a. svovlbrinte samt støv.
Med det udviklede filtersystem vil udviklingen af kombi-forgasseren kunne færdiggøres og en opskalering af forgasningsanlægget iværksættes.

Key figures

Periode:
2019 - 2019
Bevillingsår:
2018
Egen finansiering:
0,38 mio.
Støttebeløb:
0,31 mio.
Støtteprocent:
45 %
Projektbudget:
0,69 mio.

Kategori

Program
EUDP
Fælles overordnet teknologiområde
Bio og affald
Journalnummer
64018-0628

Deltagere

Green Gas Combustion - Technology (Main Responsible)
Partner og Økonomi
Partner Tilskud Eget bidrag
Green Gas Combustion - Technology 0.31 mio. 0.38 mio.

Kontakt

Kontakperson
Dan Filip Christiansen
Adresse

Rådmandsvej 8

8700 Horsens

24 37 50 63