Energirenovering af bygninger som ikke anvendes til beboelse - IEA

Formålet med projektet er at sikre dansk deltagelse i hele IEA Task 47 “Advanced Renovation in Non Residential Buildings” levetid. Projektet skal forøge udbyttet af den danske deltagelse i IEA Task 47.

Formålet med projektet var at sikre dansk deltagelse i hele IEA Task 47 “Advanced Renovation in Non Residential Buildings” levetid. Projektets mål var at forøge udbyttet af den danske deltagelse i IEA Task 47.
Projektbeskrivelse

Projektet er en forlængelse af den danske deltagelse i IEA Task 47 ”Advanced Renovation in Non Residential Buildings”. Projektet skal forøge udbyttet af den danske deltagelse i IEA Task 47. Nybyggeriet står kun for ca. 1% af energiforbruget i den samlede bygningsmasse. Derfor er der et stort behov for og potentiale ved at gennemføre omfattende energibesparelser i det eksisterende byggeri. EU-Parlamentet godkendte i maj 2010 et recast af EPBD, hvori nævnes, at medlemslandene skal fastsætte mål med henblik på at stimulere energirenoveringen af eksisterende bygninger til næsten energineutrale bygninger Nearly Zero Energy Buildings (NZEB). Eksempler på energirenoveringer har vist, at det er muligt at reducere det samlede primære energiforbrug i bygninger kraftigt samtidig med at indeklimaet forbedres. Erfaringerne fra disse projekter er imidlertid ikke blevet systematisk analyseret, så ofte fastsættes energimål ved omfattende renovering ofte alt for konservativt. De bygninger som allerede er energirenoveret til kun middelmådige niveauer kan have mistet chancen for at nå mere ambitiøse niveauer, da rentabiliteten er væsentligt forringet for gennemførsel af yderligere energireduktioner. Formålet med projektet er at sikre dansk deltagelse i hele IEA Task 47s levetid. Herved er Danmark med til at udvikle en solid viden om, hvordan man energirenoverer bygninger til NZEB niveau på en bæredygtig og omkostningseffektiv måde. Desuden identificeres de vigtigste markedsmæssige og politiske forhindringer herfor. Projektet er af international karakter hvorfor det forventes at tilskynde til et øget internationalt samarbejde omkring udvikling og forskning indenfor vidtgående energirenovering. Dermed kan projektet være medvirkende til at få gang i energirenoveringen af store ejendomme og få nedbrudt nogle af de barrierer, der er på området. Dette vil på nationalt plan kunne medføre et stort energibesparelsespotentiale, idet danske virksomheder vil kunne få adgang til nyeste viden samt information om gode og effektive renoveringseksempler.

Resultater

Formålet med projektet var at sikre dansk deltagelse i IEA Task 47 " Avanceret energireno-vering af bygninger som ikke anvendes til beboelse ". Projektet skulle dermed forøge udbyttet af den danske deltagelse i IEA Task 47.

Hovedformålet med nærværende projekt var at:

- Udvikle en solid viden om, hvordan man energirenoverer ikke-beboelsesbygninger mod Nearly Zero Energy Buildings (NZEB) standarder på en bæredygtig og omkostningseffektiv måde.

- Identificere de vigtigste markedsmæssige og politiske forhindringer samt marketing-strategier for at kunne gennemføre så omfattende energirenoveringer.

En bred vifte af teknologier er blevet vurderet i projektet, såsom gode ventilations- og køleløsninger, men solenergi og øvrige vedvarende energikilder vil naturligvis også spille en væ-sentlig rolle i at bringe det primære energiforbrug for denne type bygninger ned til NZEB niveau.

Key figures

Periode:
2014 - 2015
Bevillingsår:
2012
Egen finansiering:
0,05 mio.
Støttebeløb:
0,30 mio.
Støtteprocent:
85 %
Projektbudget:
0,35 mio.

Kategori

Oprindelig title
Avanceret energirenovering af bygninger som ikke anvendes til beboelse – tillæg
Program
EUDP
Fælles overordnet teknologiområde
Energieffektivitet
Projekttype
IEA
Journalnummer
64012-0113

Deltagere

Aalborg Universitet (Fredrik Bajers Vej) (Main Responsible)
Partner og Økonomi
Partner Tilskud Eget bidrag
Aalborg Universitet (Fredrik Bajers Vej) 0.40 mio. 0.05 mio.